maart 2015 – Goddis Pastoralis

2/3 – Vorige maand was de hamvraag doen ze het, of doen ze het niet? Het pandamannetje toonde dan ook voor het eerst ‘seksuele interesse’. Daarom werden al zijn handelingen dag en nacht nauwlettend gadegeslagen. We beseften niet, dat er voor dergelijke zaken zoveel publieke interesse bestond.

Maar nu weten we het dus wel. We hadden al die tijd een uniek specimen in huis, dat de Chinezen ons heel zeker benijden, en we wisten het niet! De parallellen zijn echter frappant. Ik heb het natuurlijk over onze Goddis Pastoralis! Op ’t eerste zicht een grijze muis, maar dan een hele dikke. Maar vergis u niet : net zoals de panda’s ontwikkelt hij heel traag… Recente ramingen schatten dat hij maar rijp zal zijn rond zijn zestig, maar dat moment nadert met rasse schreden!

De eerste tekenen zijn er al. Waar hij eerst schijnbaar ongeïnteresseerd op dezelfde plaats zat, dag en nacht, zijn er nu toch alle vage tekenen… We denken dat hij nog onvoldoende dominant en rijp is, maar het sluimert!

Toch is het ook bij hem zo, dat hij maar zelden goesting heeft, en als die goesting over is, dan moeten we terug een jaartje wachten…

Wijfjes zijn er genoeg op LBC, en ze scheiden voldoende reuksignalen uit (onlangs nog een dominante hyacintengeur waargenomen en een Chanel n°5!) Het stemt ons hoopvol. We verwachten in de volgende weken toch enkele krolse avances. Anderzijds vrezen we, dat hij nog altijd niet klaar is om zich voort te planten, zo melden ons zijn verzorgers Glenn Dewinter en Willy Van Herck.

Maar dat het interessant is, blijft buiten kijf. Terwijl de goesting van de vrouwtjes regelmatig naar een hoogtepunt gaat, en dit maandelijks, gaat bij een Goddis Pastoralis de goesting na enkele dagen weer liggen voor alweer een jaar. Geen wonder dat deze soort met uitsterven bedreigd is. Ik hoor daar iemand zeggen, maar goed ook!, maar dat is toch wel een beetje kort door de bocht. De Goddis Pastoralis is echt wel nuttig, je kan er veel van verkrijgen, hij is inzetbaar voor tál van taken. Een jonge Goddis Pastoralis zou echt een aanwinst zijn in elke omgeving!

Duimen dus!

We hebben een bewakingscamera opgesteld, en volgen hem vanaf nu 24/7. Telkens er nieuws is publiceren we een video-verslag of zelfs een live feed!

-1- Onze eerste feed : de Goddis Pastoralis zit zoals altijd op zijn vaste stek, zo goed als bewegingloos, en absoluut ongeïnteresseerd. Zo kennen we hem…. Merk echter : 30-35 sec een wijfje passeert achter hem langs – hij reageert er helemaal niet op … tot… seconde 55 … hij snuift de geur op, en dat ontlokt hem meteen een binnensmonds en bronstig gegrom! 1’14” draait hij naar links – nog steeds snuivend! 1’25” Hij proeft de geur nu op zijn tong! Dat belooft! Stay tuned!


(opgenomen met Panasonic Lumix DMC-GH1 MFT & tele : we durfden niet te dichtbij komen!)

3/3 – Gisteren was er op een bepaald moment al wat activiteit te bespeuren. Onze camera draaide ook de hele nacht door. De verzorgers van onze Goddis Pastoralis sliepen om beurten. Het was Willy Van Herck die getuige was van wat we enkel maar kunnen omschrijven als een verrassende, intrigerende gebeurtenis. Hij is er nog niet goed van.

-2- Onze tweede feed : nachtopname van de Goddis Pastoralis met nachtkijker. De Goddis is ook ‘s nachts weinig actief. Je zou denken dat hij oppervlakkig slaapt, maar dan gebeurt er dit! zie 1’20” … Kijk goed, want het gaat zeer snel! Wat er juist gebeurt hebben we nog niet door. Morgen is er een speciale team-vergadering, in samenwerking met de denktank en de coördinatoren van NT2. De coördinatie is in handen van Annick (De Jonghe) en Christel (Van Boeckel). Ook medewerkers van de IM zijn gevraagd, en de vertrouwenspersonen! Stay tuned!


(opgenomen met Panasonic Lumix DMC-GH1 MFT & tele met nachtkijker)

4/3 – Annick en Christel zijn na vannacht nog aan ‘t uitmaken hoe ze de geplande vergadering samen gaan coördineren (zie vorig bericht)

Vanmorgen verloopt alles rustig. De Goddis Pastoralis heeft het zich gemakkelijk gemaakt, hij ligt er ontspannen bij.
Verzorger Glenn Dewinter dacht dat hij onze Goddis kon aansporen tot wat activiteit door wat opgewekte muziek op te zetten, maar veel effect heeft dat niet. Wij hebben trouwens onze twijfels over de muziekkeuze van Glenn. ‘t Is ongetwijfeld goed bedoeld, maar ikzelf vind het toch maar een liedje waarvan ik eerder de muren zou oplopen, of tegen ‘t plafond zou plakken dan dat ik er goesting van zou krijgen! En dat blijkt voor de Goddis Pastoralis niet anders te zijn…

-3- Derde feed : Zoals hoger vermeld heeft de Goddis Pastoralis het zich gemakkelijk gemaakt. Hij ziet er relax uit. Te relax want van enige tekenen van goesting is er geen sprake. Glenn beweert dat de Goddis aanstalten maakt om mee te zingen, (zie 45″) maar volgens ons is hij gewoon op een bamboescheut aan ‘t knabbelen. Glenn ontwaart zowaar een glimlach op ‘t gezicht van de Goddis (zie 50″). Gewoon interpretatie als je ‘t ons vraagt, je kan er net zo goed een grijns of een gezichtskramp in zien. Wat ons betreft is ‘t allemaal tijdverlies, we zijn dan ook opgestapt na 2 minuten : zonde van je tijd om heel de tijd op zo’n aap te zitten staren! Ik weet zeker dat er voor de rest niets gaat gebeuren, vandaag niet, morgen niet, nooit niet. ‘t Is gewoon een lamzak!

4/3 – De vergadering is dan toch vandaag nog doorgegaan, zonder Annick en Christel…. De vergadering kwam vrij snel tot de volgende consensus : we moeten onze Goddis Pastoralis actief krijgen! Als hij goesting heeft, heeft iedereen goesting! De schuchtere tussenkomst van Diane Ruys, die vroeg ‘Goesting waarin?…’ werd volkomen genegeerd… Zogezegd, zo gedaan dus… De verzorgers van de Goddis Pastoralis – u kent ze onderhand wel – kregen de opdracht om de Goddis kost wat kost te activeren.

Ik denk dat hier toch een opportuun kantje aanzit… Ik hoorde Johan in de wandelgangen al bezig over ‘de nieuwe slogan’ ‘LBC, een school met goesting!’ … De tegenvallende inschrijvingen in sommige afdelingen hebben hier zeker iets mee te maken. Ik kan al raden hoe hij denkt nieuwe cursisten te lokken… In Pairi Daiza werkt het, dus ja, waarom niet… Zucht….

In elk geval – Hier is -4- de vierde feed, waarin U ziet hoe Glenn en Willy alles uit de kast halen om de Goddis te activeren… Maar, dat loopt niet van een leien dakje…

5/3 – ’t Is achteraf allemaal gemakkelijk gezegd. We hadden hem nooit die foto van Annemie Struyf mogen tonen. We hebben de Goddis Pastoralis maar de volgende dag teruggevonden, in de achterste ingemaakte kast in de leraarskamer, grauw, verkleumd, en met terror in de ogen.

Daarna is het snel gegaan. De directeur kreeg de volgende dag een mail vanuit een ander universum. Daarin stond. Bedankt voor het huisvesten van een Goddis Pastoralis. Naar wij vernomen hebben is zijn rol bij jullie volledig uitgespeeld. Goesting gaat hij nooit meer hebben. Wij komen hem morgen halen, met een raket. Op Sint-Anneken. Wij zorgen voor alles. Opgelet, bij de eerste tekenen van transformatie niet te dicht komen!

En dus vinden we de verzorgers van de Goddis Pastoralis terug aan de leraarskamer, en worden de laatste opnamen afgewerkt. Voor het nageslacht…

-5- Laatste feed. Een moeilijk afscheid voor Glenn en Willy. LBC neemt afscheid op Sint-Anneken. Het laatste spektakel… Maandag is alles weer normaal op LBC. Allez, normaal, ge snapt wel wat ik bedoel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>